FŐOLDALKAPCSOLATFELVÉTELVÁROSFEJLESZTŐ KFT.

Építkezések

Hagyományőrzés

Közlekedésbiztonság

Közbiztonság

Nyilvánosság

- Projektrendezvény
- Extrém Sportpálya átadó
- Projektzáró rendezvény
- Tájékoztatók, szórólapok
- Tájékoztató táblák

Városközpont rehabilitáció

Nagyatádi Extrém Sportpálya

A kerékpáros sport minden korosztály számára tartalmas és aktív kikapcsolódást nyújthat. A mai fiatalok körében nagyon népszerű a kerékpározás, azon belül is az extrém sportok. Városunkban ezen extrém sporttevékenység gyakorlásához az infrastrukturális feltételek nem voltak biztosítottak, a fiatalok számára a gyakorlásra nem volt fizikailag kijelölt hely, ezért szükséges volt egy speciális terület, „Extrém Sportpálya” kiépítése, amely a kamaszkorú gyerekeknek, fiataloknak nyújthat színvonalas kikapcsolódási – sportolási és szórakozási – lehetőséget.

A kialakításra került extrém sportpálya igénye még 2008-ban érkezett a város tanulóitól, akik egy kerékpár- és gördeszka pálya kiépítését kezdeményezték. (önkormányzat, internetes fórum)

Városunknak ezen sportpálya kialakítására először a „Funkcióbővítő integrált városfejlesztési akciók támogatása” pályázati felhívás keretében nyílt lehetősége, amely a többfordulós pályázat eljárásrend miatt 2011-ben kerülhetett kivitelezésre.

Az 5 elemből álló Nagyatádi Extrém Sportpálya elemeinek tervei, valamint kivitelezése a sportolók bevonásával, együttműködésével, a felhasználók igényeinek megfelelően került kialakításra. A pályát görkorcsolyával, gördeszkával, rollerral, mountain bike és BMX kerékpárral lehet igénybe venni.

A kialakított sportpálya hozzájárulhat a város közlekedésbiztonságának növeléséhez, mivel a fiatalok nem a város közútjain gyakorolnak, sportolnak, hanem a pálya biztonsági, használati szabályainak betartásával a megépített pályán teszik azt.

Tájékoztatásul: A sportpálya elemeinek felülete 2014. májusában le lesz cserére garanciális munkálatok keretében.

Meghívó letöltése: Meghívó extrém sportpálya átadóra

Kedvezményezett:
Nagyatád Város Önkormányzata
7500 Nagyatád, Baross Gábor u. 9.
Közreműködő Szervezet: DDRFÜ

A nagyatádi városközpont többcélú fejlesztése a közösségerősítés jegyében
DDOP-4.1.1/A-2f-2010-000