FŐOLDALKAPCSOLATFELVÉTELVÁROSFEJLESZTŐ KFT.

Építkezések

- Művelődési Központ
- Vásárcsarnok, Piactér
- Sétáló utca, nyilvános wc
- Extrém Sportpálya
- Parkolók fejlesztése

Hagyományőrzés

Közlekedésbiztonság

Közbiztonság

Nyilvánosság

A városközpont rehabilitációjához tartozó építkezések

A pályázat több projektelemből tevődik össze, amelyek közül a legnagyobb volumenű beruházást a Művelődési Központ elavult, korszerűtlen épületének külső és belső felújítása alkotja. A kulturális és közösségi életben kiemelkedő szerepet betöltő épület fejlesztése során megvalósul a színházterem nézőterének, színpadtechnikájának, gépészetének cseréje, az épület teljes körű akadálymentesítése, a városi televízió stúdiójának áthelyezése, továbbá a vizesblokkok cseréje. A felújítást követően az intézmény új funkciókkal is bővül, mivel az alagsor hasznosításával ifjúsági közösségi tér, zenekari próbaterem, internetszoba, valamint egy kávéház kerül kialakításra, amelynek megközelítése az utcáról és az épületből egyaránt biztosított.

A projekt másik jelentősebb eleme a városközpont peremén elhelyezkedő Vásárcsarnok és szabadtéri piac felújítása, korszerűsítése. A munkálatok során sor kerül a csarnok külső és belső megjelenésének esztétikusabbá tételére, a meglévő funkciók megerősítésére, új üzlethelyiségek kialakítására, valamint a fűtésrendszer cseréje. Ezen kívül az épületben a meglévő illemhelyek felújítása mellett, egy akadálymentes illemhely is helyet kap. Az árusító helységek funkciójukban - az új szolgáltatásként megjelenő - gombavizsgáló helyiséggel bővülnek.

A Vásárcsarnok mellett elhelyezkedő szabadtéri piac területének felújításával igényesebb, Nagyatád belvárosához méltóbb megjelenésű terület jön létre. A piac új térkő burkolatot kap, biztosítva az árusok autóval történő biztonságos, behajtásának és parkolásának lehetőségét. A sétáló utca jelenlegi nyomvonalának meghosszabbítása összeköttetést biztosít a Sportcsarnokkal, a Vásárcsarnokkal, az Autóbusz állomással, valamint a központi sírkerttel. Az új szakasz díszkő burkolatot kap, továbbá a nyomvonala mentén kandeláberek, egységes arculatú utcabútorok kerülnek kihelyezésre. Ezen a területrészen kap helyet a jelenlegi trafóház meghosszabbításával egy nyilvános illemhely is. A pályázat keretében kialakításra kerül egy extrém pálya, megteremtve ezzel a gördeszkások és kerékpárosok számára a biztonságosabb sportolás lehetőségét.

Az oldalsó, vagy az alábbi menükre kattintva további információkat, képeket tekinthet meg az új, újítás alatt lévő, vagy felújított létesítményekről.
Kedvezményezett:
Nagyatád Város Önkormányzata
7500 Nagyatád, Baross Gábor u. 9.
Közreműködő Szervezet: DDRFÜ

A nagyatádi városközpont többcélú fejlesztése a közösségerősítés jegyében
DDOP-4.1.1/A-2f-2010-000